Expertiza tehnica in constructii

Expertiza tehnica in constructii

Realizam expertiza tehnica in constructii (expertiza MLPAT), domeniul A1- rezistenta mecanica si stabilitate pentru constructii cu structura de rezistența din beton, beton armat, zidarie, lemn, in judetul Arges, municipiul Pitesti, Mioveni, Costesti, Topoloveni, Albota, Stefanesti, Bradu, Budeasa si nu numai.

Expertiza tehnică este o activitate complexă care cuprinde, după caz, cercetarea, testarea și/sau testarea, cercetarea, sondajul, analizele și calculele necesare stabilirii stării tehnice a structurilor instalației, pentru evaluarea capacității acestora de a face față rezistenței. și cerințele de stabilitate și justifice intervenții din punct de vedere tehnic, economic, funcțional, urbanistic și arhitectural pentru a reduce riscul datorat cutremurelor.

In majoritatea cazurilor expertizele tehnice privind structura de rezistenta sunt solicitate in urma emiterii unui certificat de urbanism atunci cand se doreste o interventie asupra unei structuri existente cum ar fi:

  • suprainaltarea unei constructii existente;
  • modificarea destinatiei spatiilor interioare;
  • recompartimentarea spatiilor;
  • modificarea unor elemente structurale (goluri in pereti pentru usi si ferestre, goluri in plansee etc.);
  • demolarea unei constructii;
  • realizarea unor lucrari la calcanul unei constructii existente.

De asemenea se mai pot efectua expertize tehnice si in urmatoarele cazuri, mai rar intalnite:

  • realizarea de clădiri noi în zona adiacentă clădirilor existente;
  • stabilirea locală a capacită ii unui element structural;
  • reconfigurarea peretilor nestructurali în clădirile existente;
  • reabilitarea termică a clădirilor;
  • evaluarea clădirilor supuse unor riscuri majore altele decât riscul seismic;
  • demolarea clădirilor;
  • altele.

Expertiza tehnica in constructii

Cea mai uzuala expertiza tehnica in constructii este cea pentru determinarea starii tehnice a structurii de rezistență a unei cladiri.  In urma evaluarii se vor trage concluzii cu privire la structura si la capacitatea portanta a imobilului.

Ce este expertiza tehnică și de ce este necesară în beneficiul meu?

Pe măsură ce am început ne referim la termenul „expertiză tehnică” din ce în ce mai des în articolele noastre, ne-am gândit ar fi util oferim câteva explicații despre ce înseamnă expertiza tehnică și de ce este importantă pentru implementarea lucrărilor existente sau aflate în derulare.

Ce este expertiza tehnică?

Conform legii HG 742/2018, inspecția tehnică este o activitate care cuprinde, după caz, inspecția, investigarea, analiza și evaluarea, necesare pentru determinarea stării tehnice a lucrărilor de construcții existente sau neterminate, modalitatea de construcție. s-au executat lucrări sau s-au verificat conformitatea cu reglementările tehnice în vigoare, în vederea asigurării cerințelor de bază actuale, în condițiile legii.

De ce este necesară expertiza tehnică pentru un proiect?

Domeniul de expertiză tehnică este foarte larg, printre cele mai întâlnite tipuri: evaluare seismică, extindere/cascada (planșeu de construcție), evaluarea stării inginerești, cererea de autorizație de construire, adecvarea metodelor de construcție, recuperarea căldurii, reamenajarea spațiilor interioare sau securitate post-risc. verificări.

Dacă ar fi rezumam procesul în cel mai concis mod, am spune că, pentru orice intervenție la o clădire existentă, este necesară expertiza tehnică a acesteia. Există, desigur, și excepții, dar în această categorie sunt incluse lucrările la scară mică, precum restaurarea finisajelor, înlocuirea mobilierului și altele asemenea.

Ce fel de expertiză tehnică am nevoie?

După cum am menționat mai sus, pot exista multe situații în care este necesară expertiză tehnică.

În acest document, ne vom concentra pe primele 3 tipuri de expertiză tehnică, care sunt cele mai frecvente în cazul persoanelor fizice:

 • evaluarea stării tehnice;
 • extensie/etaj (mansarda);
 • schimbarea destinaţiei cu repartiţie.

Solicită o ofertă comercială!