Cartografie

Cartografia reprezinta disciplina care se ocupa cu arta, tehnica intocmirii, redactarii, editarii hartilor si planurilor topografice. Totodata cartografia se ocupa cu studiul hartilor ca documente stiintifice si opere de arta, in acest context fiind incluse toate tipurile de harti, diagrame, sectiuni, modele tridimensionale si globuri, reprezentand Pamantul sau orice alt corp ceresc, la orice scara.

cadastru arges
Harta de obstacolare pentru Aeroportul International Sibiu
G.I.S. este acronimul provenit de la Geographic Information SystemSistem Informatic Geografic, uneori tradus in forma S.I.G. in limba romana. Acest sistem este utilizat pentru a crea, a stoca, a analiza si a prelucra informatii distribuite spatial printr-un proces computerizat. Tehnologia GIS poate sa fie utilizata in diverse domenii stiintifice cum ar fi: managementul resurselor, studii de impact asupra mediului, cartografie, planificarea rutelor.

Societatea noastra ofera consultanta in legatura cu crearea, mentenanta unui sistem informatic geografic in concordanta cu nevoile si cerintele dumneavoastra.
Astfel realizam in beneficiul clientilor nostrii lucrari produse cartografice precum:

  • Harti tematice, calitative si cantitative:
  • Harti de risc si de hazard;
  • Harti de zgomot;
  • Harti cu diverse teme, studiind un fenomen din punct de vedere calitativ sau cantitativ – poluare, trafic, productia agricola per hectar a unei anume culturi etc..