Promote

Coordonate stereo 1970, puncte gaze

          Daca aveti nevoie sa va delimitaţi proprietatea este nevoie sa ne puneţi la dispoziţie cadastrul avizat. Operatiunea de trasare limite cunoscuta si sub denumirea de “intarusare”, inseamna marcarea prin tarusi sau borne a punctelor caracteristice, care determina conturul proprietatii conform coordonatelor stereo 1970 din documentatia cadastrala avizata de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

Ce sunt coordonatele?

           Coordonatele se pot defini ca fiind fiecare dintre numerele care precizează poziţia unui punct fată de un sistem de referinţă 

                Atunci când un geodez măsoară cu ajutorul unui receptor GPS datele determinate sunt coordonate geografice in sistemul de referinţa WGS 84

Sistemul de referinta WGS 84 se defineşte un cadru  global de referinţă stabilit pentru Pământ, în vederea utilizării în domeniul geodeziei şi  navigaţiei .

Sistemul WGS 84 a devenit o componentă importantă a principiului de funcţionare a tehnologiei GPS. Originea Sistemului de coordonate WGS84 se situează în centrul de masă al Pământului

Ce este sistemul stereo 1970 ?

        Sistemul de referinţa oficial in România, folosit in cadastru si topografie este Proiecţia Stereografică 1970 care  reprezintă proiecţia cartografică oficială a României. (Pentru mai multe informatii puteti accesa : proiectia Stereo 1970)

       Acest sistem de referinţa oficial s-a bazat pe elipsoidul Krasovski 1940, cu punctul fundamental la Pulkovo din Rusia, împreuna cu Proiecţia stereografica 1970,  este (cunoscut pe plan internaţional sub denumirea S-42),

             Toate lucrările topo-geodezice efectuate pe teritoriul României sunt executate in sistem de proiecţie Stereo 70 sau Stereografic 1970 : hărţi si planuri cadastrale, harţi topografie.

              In Europa a fost adoptat Sistemul de coordonate de referinţa adoptat de EUREF (cadru de referinţa a Asociaţiei Internaţionale a Geodeziei sub comisia europeana) ETRS 89 (European Terrestrial Reference System), iar sistemul de cote EURS (European Vertical Reference System)

             Pentru conversia din coordonate geografice in sistem de coordonate stereo 1970 ANCPI a pus la dispoziţie un program de transformare TransDatRO, care poate fi descărcat gratis de la secţiunea download.

            Aşa ca atunci când un autorizat va solicita coordonatele cadastrale, avizate in sistem de coordonate Stereo 1970, aceasta indica faptul ca proprietatea dumneavoastră are nişte coordonate unice luate in evidenta, care urmează sa indice poziţia exacta si unica  proprietatii dumneavoastră pe teritoriul României.

        Efectuam trasarea limitelor cu ehipamente care folosesc tehnologie GPS pentru masuratori in timp real, asa-numitele masuratori RTK (Real Time Kinematic) care asigura precizie centimetrica coordonatelor si rapiditate in executie.

           In cazul in care doriţi sa va verificam poziţia imobilului dumneavoastră daca este corect determinat sau doriţi sa trasam limitele de proprietate va stăm la dispoziţie.